blackwings

Senaste inläggen

Av Maria - 16 november 2010 19:05

Hej vet att det var superlänge sedan jag skrev! Så detta har hänt: praktiserade på "tusen och en natt" först i ca 1 vecka 2 dagar. Men jag fick inte göra så mycket, och av andra själ (som jag inte vill ta upp här) så slutade jag sen på den praktiken. Jag fann snabbt en ny praktikplats på "weneys coffe" i Falun. Jag började där igår och trivs redan .Jag får låna svart wennys coffy skorta och förkläde där. Igår fick jag hjälpa till med mackor på morgonen, diskmaskinen, ta reda på service i cafeterian, skära sallad, städa ,göra tost. Idag fick jag plocka varor, göra sallad, skära gurka, lära mig ungnen, göra bagels, städa och plocka disk.

Det finns oftast någonting att göra trots att vi är 5 praktikanter. det känns som om jag har lärt mig jättemycket redan trots att det bara har gått två dagar.


Imorgon är jag ledig för att gå på intrejuv på trädgårdsmästarprogrammet. Vi får se hur det går, det ska bli spännade  


ANNONS
Av Maria - 5 november 2010 20:10

På praktiken vill min chef att jag ska ha "fina kläder" på mig. Jag har väl alltid fina kläder på mig, inte smutsiga, men jag tror han menar skjorta och kjol. För han är nog van vid att man klär upp sig på jobbet.. ("även om han inte gör det")och mina goth kläder tror jag inte skulle passa på den typen av affär. Men jag har inte så många skjortor så det blev lite shopping. blev vit skjorta med slipps och rutig kjol + hello kitty stumpor ^^¨. Men det blev nästan 600kr för de lilla OMG!!

  

snyggt va?

köpte örehängen i form av rosa plektrum me döskalle på^^

En nyhet att tala om, jag fick en inbjudan till interjuv på trädgårsmästarprogrammet i Ockelbo . Men interjuvn är kl 9.00 på morgonen och det innebär att jag måste åka kl:5.57 från Borlänge   

Ska ringa och fråga om jag kan komma senare eller någon annan dag för annars så måste jag gå upp före 5.00 påp morgonen!! (jag är ingen morgonmänniska).

Men jag är jätteglad att jag blev bjudenh på interjuv det måste betyda att det gillade mitt arbetsprov!

ANNONS
Av Maria - 31 oktober 2010 20:05

Jag halkade in på blue box via facebook och hittade dessa söta sittpuffar!

munkar med blå glasyr ^^

 

Strunt samma om det är för barn, jag måste ha!!! så kawaii!!!

http://www.bluebox.se/index.asp


Av Maria - 29 oktober 2010 00:05

Minns ni?

Bröderna Fluff?


Nisse och Klara?


simpor och grodfötterluftens hjältar


Disney timmen /Disney dax
Minns ni?

jag minns det flesta va dessa program. vilka minns ni komentera gärna!


Av Maria - 28 oktober 2010 22:30

Jag har äntligen fixat en praktikplats. Blev stället som jag besökte från början , en inredningsbutik här i stan. Det är en arab som äger den. Han bryter dåligt på svenska, men jag hoppas det ska gå bra. Det måste gå bra det går inte att vara hemma längre. Det ligger saker över allt. disk i högar, högar av papper på skrivbordet.. Ursch känns som att bo i en svinstia.. har städatr lite idag. Så det är lite bättre . Disken är nästan borta nu. Måste ha hyfsta rent ska bort i helgen,.

Idag va det sista dagen på cosmos. Vi fick en uppgit att fantisera att vi är 35 och att det är fest för en. En kompis ställer sig upop och håller ett tal. Vad säger din kompis? vad säger han/hon om dig som person? jobbet och familjen.

jag skriver att min kompis är stolt över mig att jag har lyckats med min dröm ,mitt arbete och min familj trorts mina motgångar.

I bakgrunden undar jag om det någonsin kommer att inträffa?

Tänk om jag sitter här i borlänge vid 40år och fortfarande lever på socialbidrag?!

Inte har kommit någonstans   


Läste klart "kriget är slut" med Morgan Alling idag. Hittade ett gammalt klipp från Tippen ;

Han kom in på scenskolan trorts sina svårigeheter och motgångar genomn livet. Kanske ska jag satsa på scenen istället, fast inte teater utan sång.

 Det som har haft det svårt brukar det gå bra för för det slutar aldig kämpa. Jag sa det till en kompis igår.  Det SKA gå bra för oss!

Av Maria - 24 oktober 2010 20:00

Jag va på kroki på wasabryggeriet igår. För er som inte vet vad det är så är de när man tecknar av nakna människor. Vi hade en ganska bra modell. jag va förbannad hela tiden för jag har ju inte teckna modell på ett helt år typ så det va svårt :O

Men ni kan få några samkprov;

 

svårt att veta för er hur de stämmer överäns med modellen men men..

Det va kul iaf. Ska nog fortsätta på den kursen.

På "jobb för unga kursen" som jag läser på vardagarna. där sitter jag och kluddar lite på föreläsningarna "det sägs att man lyssnar bättre när man tecknar" och det stämmer på mig :)

    

  pojke med mask och katt  .

Det är ju bra att jag kan teckna där. Hoppas jag kan teckna hemma snart oxå...:(

ses senare^^

Av Maria - 23 oktober 2010 17:11

Tänkte tala om lite av det jag sysslar med. Även fast jag är arbetslös så gör jag ju lite saker ändå, när jag tänker efter. Så tänkte dra lite kort vad jag håller på med just nu.

Jag läser just nu en bok som heter "Kriget är slut" av morgan Alling.

Det är enh självbiografi om Morgan. Ni som är födda på slutet av 80-talet början på 90talet minnns kanske han från sommarprogrammet "tippen" ?

  

Morgan har haft en tuff uppväxt.

När han är fyra år får han flytta till ett barnhem eftersom hans mamma lever ett liv som alokholist. I flera år får han hoppa mellan flera olika fosterfamiljer och barnhem.

Det är en spännade och gripande bok.

Jag har läst lite mer än hälften nu.

jag reckomenderar den, är svår att sluta läsa :)


Sen så läser jag den 7:e Harry Potter.. (bara för att komma ihåg mera till filen kommer^^) . Manga böcker saom jag läser är fortfarande "Emma". t inte om jag har berättat om henne?

Emma bor i England och lever på slutet av 1700-talet. Hon jobbar som piga åt en gammal dam´En dag träffar hon mr Jons som är av den fina sorten så att säga^^

Dom bilr kära. Men de är folk från olika klass och då blir det lite problem..

  

Rekomenderar den oxå. Det är en bra nybörjar bok för dem som nyss börjat läsa manga. Som jag då^^. (bok nr 6 läser jag nu).

Sen söke jag jobb lite då och då...

Försöker komma på ansökingar som är lite udda, så att de blir nyfikna på vem jag är och vill anställa mig. Har gjort en cupcake som jag ska skicka iväg till ett kondutori.

   Sen har jagskrivit iväg ett "recept" som ansökan^^.


DEt får vara alla för denna gång. Kommer snart tillbaka för jag ska bli bättre på att blogga!

(^:


Av Maria - 14 oktober 2010 20:24

Igår fixade jag med arbetsprover till trädgårdsmästarprogrammet.

Uppgiften var ; välj en enskild grupp och skapa en trädgård som gynnar deras hälsa. Besrkiv hur du har gjort och varför.


Det var ganska svårt. 

men så här blev det.


Läs denna text följ siffrorna som beskriver bilderna;


Maria Helmersson

Miljöförskola med trädgård

Jag har valt gruppen förskolebarn. Genom att ha en miljöförskola där man använder sig mycket att den miljön som är utom hus, vistas utomhus och sår egen mat, produkter. Använder trädgården som en plats för barn att trivas och utvecklas på.

*siffrorna stämmer överens med siffrorna på teckningen.

 

  1. På en här sidan bygger jag en klätterborg, eller mera som en äventyrsbana. Den tränar barnens motorik och motion. Alla mår bra av att röra på sig. Borgen är byggd av rep rester (klätternät) brädbitar (hängbron och stegen) och långa stora rör som fungerar som rutschkanor. Underlaget är sågspån som är mjukt att landa i.

 

  1.  Här finns gungor, sandlåda och en liten köksträdgård. Köksträdgården är för att odla egen ekologisk mat till förskolan. Barnen äter då närproducerade grönsaker som både gynnar miljö och hälsan samtidigt som det är lärorikt och kul att veta var maten kommer ifrån. Köksträdgården består av stora och lite mindre lådor. En med potatis och en med andra grönsaker tillexempel tomater, morötter. Där finns även små buskar med hallon och på sidan av huset växer äpplen och päron träd.

På det här sättet kan barnen själva under sommartid gå och plocka och det underlättar för dem att på ett naturligt sett få i sig vitaminer.

 

Runt om förskolan har jag också valt att lägga en stengång så att barnen ska kunna cykla och leka där.   

  

Komentera gärna!


Blev ganska nöjd med ritingen , ser nu att perspektivet inte är fullt perfekt men jag hoppas att ni/de förstår vad det är. Inte så duktig på perspektiv, vi har gått igenom det en massa men tycker fortfarande att det är lite knepigt..

Hoppas på att jag kommer inpå programmet , verkar intressant fast samtigt så gör det inte så mycket om jag inte kommer in för då kan jag satsa mera på inredningen. fast om jag inte har något att göra ivår så... vad ska jag göra då?!

Men om jag blir antagen så provar jag och ser hur det fungerar. Funderar på att bli en som man kan anställa som fixar allt till ditt drömboende. Fixar med inredning och trädgård. Alltså tänker jag gå båda utbildningarna. Bra att ha flera utbildningar.


Nu har man även gjort klart anmälan på studera .nu

Kolla gärna bilddagboken ni som har tillgång till de. de kommer en massa nya bilder där!


Ha det !

  


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ blackwings med Blogkeen
Följ blackwings med Bloglovin'

Bloggar jag följer..

Inredningsbloggar

Utbildningar iom inredning och konst

lnkjuice

www.lnkjuice.com/activate/cf0ca239e1c9c1e3577010a89d70dc94

www.lnkjuice.com


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se