blackwings

Senaste inläggen

Av Maria - 11 juli 2010 20:46

har vairt i ludvika vid våran stuga i helgen. det har varit jättevarmt och skönt.

Jag tog mitt första dopp med min nya bikini..

vad tycks..

Vi ska sälja lägenheten i ludvika så jag håller på att rensa ur en massa saker där.

Kanske att jag tar en av sofforna men dubbelsängen säljer vi för det är redan trångt hos mig utan dubbelsäng. Rensar böcker som ska säljas ur min blåa bokhylla, den ska vi ta till borlänge sen. Den ska stå i köket.

där hittade jag en hel del fina bilder och teckingar, som jag kan använda till insperation för mitt tecknade,, måste börja tecka igen vill inte att talangen förtsvinner!! Ibland känns det tyvärr som om den har gjort det :(

................

ANNONS
Av Maria - 8 juli 2010 19:21

Idag har det varit en bra dag! Jag har varit värsta flitig och gått ner till kupolen och sökt tre jobb! Panduro hobby , hemtex och wennys coffe. De blev glada när jag hade cv med mig direkt.

Det var massor av rea på H&M och ur och penn så där köpte jag lite smycken.

Allt på ur och penn kostade 20-30kr !!


      

Hittade även ett par örhängen med elgittarer som jag hade förut!! jippi!!

Jag köpte oxå en almenacka som jag ska börja använda (vet att jag är lite dålig på det....)

Jag har frågat lite och kollat runt lite på nätet och  kom fram till att jag ska utbilda mig till behandlingsassistent. Det verkar vara ett givande jobb där man får arbeta med både ungdommar och vuxna. Men det tar på psysket så det får väl bli att reparera det lite i höst...

Något yrke inom miljö har jag inte hittat, därimot kunde man arbeta som volentär och hjälpa till i naturprokekt.

I helgen sticker jag ner till ludvika och då åker vi ner till stugan.

Ses på måndag igen!!

ANNONS
Av Maria - 6 juli 2010 13:44

Jag har tänkt och tänkt den senaste tiden och idag kom jag fram till att jag kanske skulle behöva en resrevplan!

Om jag inte blir inredare, finns det något annat jag skulle kunna tänka mig arbeta som?..

Jag att jag gärna skulle vilja arbeta med mobbing och utsatta ungdomar. Då menar jag inte att jag ska bli socionom eller kurator. Jag vill arbeta med förebyggade mobbing eller med barn som har hamnat snett, hjälpa och stötta dessa barn. Kanske arbeta på ett ungdomshem?

När jag var yngre blev jag själv mobbad i 6år så jag har efrenheter och så..

Vad kan man utbilda sig till då? 

snälla kom med förslag!!


Ett annat arbete som jag skulle kunna tänka mig att arbeta med är miljö.

Miljöfrågor, vårt klimat, hur räddar vi våran miljö?

sen jag blev vegetrian så har jag blivit mera och mera intresserad av våran miljö.

Intresset för djur har alltid varit stort och att hjäpa djur och natur att leva vidare.

Men vad kan man arbeta som då?

Jag kollade på slu.se, (sveriges lantbrukuniversitet). Där fanns det  cevilingengör i vatten och miljöteknik, biologi och milöprogrmmet och cevilningengör i eneriteknik.

Alla dessa program lät intressanta men det hade väligit höga betygs krav för antagning. Som mattemtik D ,E och biologi b, samt fysik. Det finns liksom inte en chans att jag ska kunna nå de kraven!..

vad kan man mera arbeta med för miljön/om miljöfrågor?


Jag vet iaf att jag inte vill bli försklolärare. Efter att ha arbetat med det i ett halv år så inser jag hur jobbigt det är. Jag blir alldeles slut varje dag efter jobbet. ljudnivån är för hög och allt är ibland ett ända kaos!! Jag ramlar bara ner i sängen av utmatting efter arbetet..

Psykologi är dock mycket intressant. Och hur barn utvecklas, men då mera hur man kan hjäpla utsatta barn och förebyggande mobbing..


Nu när ni vet lite av va jag är intrsserad av så kan ni väl hjälpa mig med förslag på jobb?

 Snälla, komentera vad ni tycker! 


Av Maria - 5 juli 2010 10:32

Helgen har varit ok. Lite för varmt på nätterna svårt att sova, vädret böjar likna de på malta^^

I lördags hände något roligt, jag fick massor av foton som jag hade tagit med geroginas kamera. Höll på länge att sortera dem och en del ligger redan på bilddagboken. För er som inte vet så var jag på språkresa förra året vid den här tiden. En månad på malta blev det, lära sig engelska. DET VAR JÄTTEKUL!!!

Min kamera gick tyvärr sönder efter en vecka så jag fick låna min rumskopis kamera. Men de fotona kom inte föräns i lördags, hon hade haft mycket att göra ^^

Här ett litet smakprov, ska kanske lägga upp några på facebook..

Jag och Geroegina badar i St:geroges beach  Jag dricker dinken "the blowelagune" på en av skolans fester...     Vi letade efter en tröja som det stod "I love vodka" på, menm vi hittade ingen..   Jag röker vattenpipa med äppelsmak, starkt!!   En paradis strand, väldigt höga vågor!

Flera gamla bilder finns på facebook.

see you!

Av Maria - 2 juli 2010 23:11


Ibland vill jag sticka spikar i mina armar, bara för att jag är så arg på mig själv!

Jag vet att det inte hjälper

men jag vet att det gört ont.

Har du kännt smärta nån gång?

jag menar verklig smärta?

att det liksom gör ont i hela kroppen

att du inte vet vart du ska ta vägen..

måste det vara blod i smärta?

nej nu har du inte förstått!

Smärta är inte djupa sår med blod.

Smärta är att förlora sig själv...så känndes de idag. Jag va arg hela dagen. jag kollade upp på min tavla med spikar i armarna. Jag ville att det skulle vara på riktigt.

Jag sov flera gånger idag.

och funderade, och funderade....

Vad händer i höst?

om man ändå kunde...

om man bara ...

varför blev det som det blev?

Jag förstår inte, vad är det meningen att jag ska göra?

I höst blir det skola halv tid och jobb halvtid. Om jag får betämma.

Jag är så trött på livet, efter allt vad jag har gått igenom borde jag inte få de jag vill ha?!

Tänk om jag sitter kvar här om 15 år,

 på samma ställe och inte har blivit nått.

Men jag är ju kvinna så det är väl meningen att man ska tå frmför spisen och laga mat och ta hand om barnen?

hjälp! tänk om det blir så.. Visst jag kan förstå folk som gör det. men jag skulle nog deppa ihop totalt. känna att jag inte gör någon nytta.

Vad är det då för mening med att gå i skolan?  då måste man ju liksom bli något? annars har ju alla tolv år varit till ingenting!Nu ska jag sova. det vad denna dag det...

Imorgon hoppas jag att det blir en bättre dag.

God natt.Av Maria - 29 juni 2010 17:23

Idag var com hem här och drog nya kablar genom väggen.

Det hela gick på ca 15min...

De var flera veck på kabeln hos killen ovanför , en stor skarv och den delen som satt på vinden var inte så fin. Men nu är det hela fixat. I lite mera än ett år har jag haft problem med internet och tvbilden. Teknickerna har varit här flera gånger men har aldrig kommit på vad grund felet var. Nu hoppas jag att jag slipper flera besök av dem , för de har kostat mig både jobb och fritid.


Storstädning här i lägenheten. Förra gången när jag skulle dammsuga bakom den bruna byrån så gick den mitt i tu...krash! Men det var en gammal byrå som hade stått nere i öregrund några 10år innan den flyttade till mig. Igår blev det därför rensade av alla kläder. En massa trasigt slängdes och försmå kläder ska säljas på secondhand. Nu ligger alla underkläder i en stor låda på golvet, den var jag tvungen att täcka med en stor soppåse förkatterna sov i de utdragna lådorna i byron natten till måndagen innan jag hann fixa allt.  

Men nu blev det mera luft i hallen . Ska fixa lådor med lock som tillfällig byrå.

Nu ska jag flytta ner lådorna och byrån i källaren där de får stå tills vi kan åka till tippen med dem.

Av Maria - 28 juni 2010 18:53

Nu är jag hemma från midsommar firanden. Vi kom hem igår efter 2½timmes bilresa (öregrund-Borlänge) . När jag kom hem därifrån så duschade jag och smiknade mig, (vet inte varför hade lust bara..) och sen gick jag o handlade lite mjölk, fil och jucie. Köpte en pizza på "grill house" . Kom hem vrål hungrig åt en halv pizza ("typ som en barn pizza"). Men blev illamående efter halva, forsatte äta ändå tills jag blev mätt. Men det här var sista gången jag åt pizza för sen hade jag ont i magen hela kvällen, trots att jag hade drukit en massa fil! Nä jag tror inte min mage klarar av så fet mat för förut när jag åt en pizza så fick jag oxå jätte ont i magen... nej inga flera pizzor för mig!!


Lite av de som va i öregrund nu då...

Pappa har en sommarstuga i öregrund för er som inte vet de. Nu var vi där från 24/6 torsdag kväll- 27/6 söndag eftermidag. Vi hade det toppen! Lite regn på fredag kväll och lite på lördag eftermiddag men annars så var det fint. Muffi och Felix  fick vara ute hela dagarna och de stor trivdes. Felix fick dock syn på ett fågelbo med koltrastungar i, han låg på bräderna under och puttade på boet så fåglarna runtomkring blev alldeles tokiga! men som tur var fick vi syn på han och han rädda de små ungarna. ´Felix fick inte vara på gården nere vid fågelboet som låg bakom sinickarboden mellan några brädor..

På midsommasrafton blev det sill luch och jordgubbar med grädde till efterätt!Grillkväll sen med Mums!!

På midsommardagen gick jag och Anna efter frukostenin till byn och hittade där 6 glas för 80kr, på loppis. Det behövde jag så det köpte jag. Vi köpte även  en varsin glass på ett glasscafe . På eftermiddagen så var det jättevarmt så vi låg och solade på kvlipporna. Det var meningen att jag skulle inviga min bikini men det blev inget badande eftersom det var isande kallt i vattnet..

 På kvällen åt vi sill tårta som Karin hade lagat "gott" och sen åt vi lax med färskpotatis. kotspel och "fotbollsvm för de andra"...

På söndagen åt vi sillen som blev kvar och omellet . Sen åkte vi hem.


Nu är jag hemma och det är peae and love festivalen här men jag har inte så mycket pengar så att jag kan gå... :(

Ses senare nu ska jag äta korv med bröd (vegetriskt så klart!). 


Av Maria - 21 juni 2010 18:54

Igår kom det mailet som jag väntade på . Full av förväntan klickade jag på länken och läste rubriken, på två sekunder kännde jag mig helt tom. Jag fattade inte vad som hade hänt, i mailet stod det att jag INTE var antagen. Jag läste igenom det igen och brast sedan ut i gråt..

Hela mitt liv var förstört, vad skulle jag nu ta mig till?!

Dagen gick och jag försökte att inte tänka så mycket på saken, men det gick inte så bra. Men när jag och min syrra skulle äta lunch så sa hon att hon hade städat och diskat allt åt mig. "Du ska inte behöva städa när du är ledssen" när jag hörde de orden så kramde jag om henne och sa "tack så jättemycket". Sen lagade vi mat tillsammans. Efter maten så sa jag, nej det där mailet ska inte hindra mig, jag kan fortfarande bli inredare! Jag kan fortfarande klara det!!!

Under resten av tiden som gick denna dag gick tankarna framåt tillbaka genom denna fråga. Flera gånger under dagen blev jag ledssen , men efter en stund så kom ändå tanken tillbaka; varför ska du ge upp nu?

Idag läste jag lite ur boken "att hjälpa sig själv" av Dave plazner.

Dave växte upp i en hemsk värld där misshandel och särbehandling i en så grym grad att du inte själv kan föreställa dig att det var möjligt. När han blev räddad ur detta helvete var han 12år, hans kläder var sönder slitna , han hade ingen känsel i sina fingertoppar, han var kraftigt underviktig ochhade blåmärken över hela kroppen. Men han levde! 

Idag är Dave en berömd författare, han har skrivit 4 böcker som är kända över hela världen! Tack vare att han inte gav upp! Han tänkte hela tiden, jag måste klara en timme till, en dag till...Han tog sig igenom  och överlevde!

Om han klarade det så varför skulle inte jag göra det?!

Jag har redan kommit en bra bit på väg.

Jag blev mobbad i sex år, i flera år fick jag höra

 "Vad ful du är"

 "Du är dum i huvudet"

 "Du är sjuk"

 "Du har väl inga kompisar!?"


Men redan tidigt bestämde jag mig för att inte ge upp, de spelad ingen roll vad det tyckte om mig, jag skulle inte visa mig svag. Jag visste att varje dag jag klarade så var det lite mindre kvar tills dess att detta helvete skulle sluta.

Jag avskyddde skolan. Jag vaknade med ett illamåande i magen vaje morgon, pressade i mig frukost men efter fem minuter spydde jag upp den.

Efteråt kände jag mig lungnare som om nervoriseten var borta, det slutade alltid med att jag gick till skolan, jag var tvungen att klara en dag till, inte visa mig svag!

Jag kämpade på varje dag, gömde mina kännslor , ingen fick veta...

En dag klarade jag inte mer..

Det var en dag på syslöjden som en kille gav mig sin värsta blick som sa "jag hatar dig" sen öppnade han munnen och sa "ursch vad ful du är"

Även fast jag hade hört det flera gånger så var denna gång värst.

Efter skolan kom jag hem och grät som aldrig förr, jag gick in i min första deprison.

Efter den gången kom jag sedan att ha en deprison var annat år fram tills dess för två år sedan. Många gånger höll de på att gå riktigt illa, Men idag lever jag och mår ganska bra. Jag får ibland mina svakor , men nu vet jag att jag kan tänka. Om du klarade sex år med mobbig och 5år av depprison (samnlagt) . Är det då inte värt att fortsättta kämpa? , livet kan ju inte bli värre än var det har varit?


         **************************************************
*******************************'

När jag tänkte den taknen idag så slog det mig,

varför ska jag inte fortsätta kämpa?

Du som är så envis ger väl inte upp så lätt?

NEJ! JAG SKA INTE GE UPP! INGENTING ÄR OMÖJLIGT!

Efter den tanken så gick jag ut på nätet och letade upp en inredningskurs som jag ska läsa i höst . Den handlar om feng shi och är på 2 dagar i örebro. Den kostade 1500kr så det har jag råde med. Bara för att man inte kommer in på skolor med antagningsprov så betyder det inte att man är misslyckad, det finns andra vägar att gå!

Jag ska klara det, så är det bara!


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ blackwings med Blogkeen
Följ blackwings med Bloglovin'

Bloggar jag följer..

Inredningsbloggar

Utbildningar iom inredning och konst

lnkjuice

www.lnkjuice.com/activate/cf0ca239e1c9c1e3577010a89d70dc94

www.lnkjuice.com


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se