blackwings

Senaste inläggen

Av Maria - 29 december 2010 20:14

Nu är snart julen över och det är nytt år.

Jag har ingenaning om vad som kommer hända nästa år.

Det känns konstigt. Det känns skrämmande. Jag lever jämt i framtiden.

eller ja jag lever väl i nutiden men jag oroar mig jämt för framtiden. och jag ser jämt framåt långt framåt, med höga förväntligar och krav på mig själv.

men när jag inte har några krav så känns det som om jag inte har någonting att uppfylla. jämt måste jag uppfylla kraven som jag har för att jag ska tycka om mig själv. Snacka om bakomvänd självkänsla...

Det här året har varit förvirrande. Humöret har vairt upp och ner hela tiden. och jag vet knappt vem jag är längre. 

Vad kan jag förbättra till nästa år?

till att börja med så ska jag inte ställa så höga krav på mig själv.

Men jag vill ha tillbaka min inspiration. Jag kollade upp antagnings proven för kontfack till våren. Det va mycket att göra, men det känns som om jag vill försöka. Ibland känns det som inspiration kommer tillbaka men det svåra är att sätta sig ner och skapa. Även när jag skapar så ställer jag höga krav på mig själv. Det ger ofta resutatet att jag inte kan slappna av och göra mitt bästa

eller att jag blir förbannad för det inte blir enligt mina krav. Mina krav är för höga, mina krav är alltid att allt ska bli prefekt, jag ska vara bäst . vet inte säkert vad det kraven kommer ifrån , men jag pressar ofta mig själv till de yttersta.


Till nästa år borde jag inte lova, men iallafall försöka

leva i nuet, inte tänka så mycket på framtiden.

Försöka änga mera tid åt mitt skapande.

Pratade med soc förut, försökte få de att förstå att jag vill ha hjälp.

ska ha möte med dem ,nästa vecka. Om vad som ska hända nästa år.

Jag tror faktiskt jag mår bättre av att skriva av mig lite, så jag ska försöka blogga mera. ´

Några nyårslöften har jag;

  • Ska teckna lite varje dag så jag över upp min talang.
  • leva mera i nuet, inte oroa mig för framtiden. Ta dagen som den kommer.
  • träna mera, bättra på min kondition. för då mår man bättre.

Har ni några nyårslöften?

Skriv gärna och berätta!
ANNONS
Av Maria - 19 december 2010 19:28

Har försökt fått lite julstämning här i lägenheten. Här kommer lite bilder;

 

glitter på glasdörren in till mitt rum...............  

Adventljusstake som jag fick när pappa flytta till huset. Rosa julskärna och en guldsko!

 röda ljus på och silverhjärta     

Hellokitty kalender och ljus från marre.


Jag hoppas att det blir en bra jul trots att de som hänt. Felix är deppig , tror han förstår att han är sjuk. Han gör ingeting, satt i fönstret hela dagen igår, sen sov han där oxå. Vill inte att han ska lämna oss, speciellt inte nu vid jul.....  

Vet inte vad jag ska pyssla med efter jul...

Går sista dagen imorn på waeneys coffee. Orkar inte mera, det är för tungt arbete. Jag kom ju inte in på trädgårdsmästarprogrammet..

Så frågan är vad jag ska göra nu????????

Vad klarar jag av?'

Varför får jag ingen hjälp?

Vet att allt inte ska vara hopplöst bara för man har ADHD, men det känns som det ibalnd. Ni som känner mig vet vad jag menar. Jag orkar snart inte mer....

ANNONS
Av Maria - 17 december 2010 23:21

Det blir långt mellan bloggingarna. Har varit jobbit nu en tid.I fredags fick jag veta att jag inte kom in på trädgårdsmästarprogrammet . Blir alltså ingen flytt till Gävle. Hade sett framemot det lite, men ändå blev jag inte så ledssen för vet inte om det va den här linjen jag ville gå. Har kanske hittat en annan anledning att stanna kvar i borlänge.. "men  det är hemligt";P


Sen har det hänt en annan hemsk sak .


För en vecka sedan hittade jag ett stort läskigt sår på min katt Felix. Det såg ut som om något djur hade slitit loss all päls och huden. Ett stort köttsår trodde jag det var.  Jag blev jätterädd, stod bara och grät i flera minuter... kunde lungna mig en stund. Då ringde jag till alla jag kunde komma på. Men det var ingen som svarade. Tillslut hittade ringde jag 118 800 och fick då kort efter de kontakt med en vätrinär. Hon lyckades lunga ner mig lite, förklarade hur jag skulle göra rent såret och genom henne fick jag kontakt med en annan vätrinär i Falun eftersom hon i borlänge inte var på plats. vätrinären i falun kunde inte ta emot oss nu under kvällen. men vi hade tur och fick komma dagen efter på efteriddagen. Fick tag på en kompis som jag kunde prata med under kvällen.

Pappa var som tur  hemma och tjussade ner dit oss.

När vi va hos vätrinären så undersökte de såret. Det hade då läkt lite och man såg nu att det var ett ytligt sår och som tur va inte ett kött sår eller ett sår som behövde sys. De hade ingen aning om hur han fått de. Vi fick en salva som skulle hjälpa såret att läka. Såret var inflamerat därför va det alldeles illrött kvällen då jag upptäckte det. Jag hade lindat en handuk runt hans sår, de va bra tyckte ide. Han kunde inte ha någon tratt eftersom såret var mitt på halsen.

Det gjorde även en grundundersöking och lyssnade på hjärtat. Då upptäckte de att han hade blåsljud på hjärtat. Det var ingenting vi hade märkt förut. Men det va länge sedan Felix var hos vätrinären, han har alltid hållit sig frisk. Det frågade om han ville ha extra uppmärksamhet och om han åt och drack mera än vanligt.

För ett halvår sedan så började Felix gnälla efter mat på nätterna. Han va hungrig hela tiden. Han klagade hela tiden efter mat .Även när han hade mat så ville han ha annan mat. Och han brukar nöja sig med torrfoder och nån gång ibland mjuk kattmat. Det sa att de trodde att felix hade köldköttelproblem. då är det vanligt att det håller på så. så vi fick en ny tid redan nästa dag för att ta blodprov och göra ultraljud på hjärtat.


På måndagen tog jag ledigt. Mamma va oxå ledig så hon kunde följa med till vätrinären i Falun idag. Det va jättsnällt, tack mamma! Vi skulle nog inte kunnat ta oss till Falundjursjukhus själva i detta väder.

När vi kom fram så va det nått öppet hus eller nått, det va ju Lucia oxå så det bjöd på glögg och pepparkakor. Det var flera andra djur där. Mest hundar. Felix brukar inte bry sig så mycket om hundar, men nu blev han rädd. En stor dalmatiner kom och nosade på buren och gick brevid den och tittade misstänktsamt. Vi fick jobbigt nog vänta mera än 20minuter innan vi kom in till vätrinären som skulle ta hand om Felix.

Det började med att undersöka honom lite. Sen skulle de försöka raka honom på tassen för de skulle komma åt att sätta dit en kanyl när det skulle ta blodprov. Det tog fram en sån där stor apparat som det har till hundar. Felix blev jätterädd!Rev mig när han försökte slita sig loss ur mitt gräpp. Det tog få fram en mindre rakapparat och då gick det bättre. Den lät nästan ingenting. Sen tog det blodprovet. Det va inte kul. Men felix va jätte duktig och skreck bara lite. Sen fick vi vänta en stund och sedan så fick vi gå till ett annat rum och göra ultraljud. Det va intressant att se felix hjärta slå på skärmen. Man såg att han hade ojämna hjärtslag och för tjock hjärtvägg.Det mätte även blodtrycket. och det var för högt. Så fick en medicin mot det. Sen så sa det att vi skulle träffas igen i januari och kolla om det hade blivit någon förändring.

Hela besöket tog mera än två timmar. Det va skönt att komma hem.Av Maria - 6 december 2010 19:09

Japp då har man äntligen varit hos frisören då!

Klippte upp håret så det fick lite volym.

Resultat:


    

Tyvärr har jag inte någon bra bild på hur det såg ut förut, men det är lite skillnad.

På bilddagboken finns flera bilder.

Nu ska jag fortsätta att julpyssla.

Ses liter senare!

Av Maria - 5 december 2010 20:38

I fredags så var pappa här och hälsade på. Jag mådde inte så bra, så han kom och muntrade upp mig:). Vi gick ut och käka pizza och senm så fick jag ett par stövlar!

  

På lördagen så gick jag och shoppa med Lisa. Det var kul, vi hade inte sätts på jättelänge. Vi fika på weannys och shoppade  på kupolen. Jag köpte tre julklappar , en mönstersax ,glitterlim och plajetter.De sista sakerna använde jag till julkort som jag pysslade med på lördags kvällen.

Jag hade beställt olika mönstrade papper på tradera som jag använde.

Så här blev det;

    

Muffi kom och gick bredvid korten precis när jag tröck av. hehe^^^

Idag har jag städat och julpyntat lite, ni får se resultat av de senare i veckan för jag hann inte klart idag.

Känns som om jag är inne en scrapbooking periord just nu, det är mycket roligare än att måla och teckna för tillfället!

Ha en fortsatt trevlig helg.

Ses !

Av Maria - 1 december 2010 20:43

Hej, jag vet att jag inte bloggat på jätte länge. Men jag har varken hunnit eller orkat. Jag har praktik varje dag från 9-16, (hade först från 10-16 först men bytte föer det blev för sena kvällar). Det är mycket tungt att bära , varor att packa och disk att bära ut . Ganska stressigt är det ibland oxå, speciellt på eftermiddagarna mellan kl.14-16 då alla sak fika.

Annars trivs jag jättebra, det är roligt och alla är jättesnälla. Men jag vet inte om jag klarar av det eftersom min rygg tar skada , och det är ett ganska krävande jobb.. De sa att de inte vågadeätta mig vid kassan än för att de inte ville pressa mig och vad jag klarar av i stress, Men om jag inte klarar av det här vad kalrar jag av då?


har provat på det mesta , dagis, blomester affär och hemtjänsten men det känns om om jag inte klarar av någonting. Jobbigt när man har en diagnos..

Någon som känner igen sig känner mig lite ensam om detta...


Prata med en kompis i telefon, det är guld värt när man är lite uppriven och känner sig misslyckad. Tack för att du finns!


Komentera gärna lite tips och om ni varit med om liknade.


Av Maria - 20 november 2010 20:00

Det känns som om jag inte vill läsa på trädgrådsprogrammet. de andra satt där och sa att de brann för de här, att få hålla på med trädgård,det gtör inte jag ,jag brinner för inredning. Det känns som om jag tar det här atenativet så ger jag upp mina drömmar.

Samtidigt så verkar linjen intressant och givande. men det är ju inte det jag är intresserad av.........

Jag vet inte vad jag ska göra om jag kommer in. ?????????

hjälp mig, hur ska jag välja?

Av Maria - 17 november 2010 21:36

Vid 9.45 så kom jag fram till stationen i borlänge. det va isande kallt för vantarna hade jag glömt i ludvika och jag hittade inga långkalsonger innan jag skulle gå  

När jag kom in i väntsalen så fick jag veta att tåget var 45minuter försenat!

Hjläp tänkte jag jag kommerk naske missa anslutningen till ockelbo.. så det var bara att ringa syrran. Hon va in på min hortmail och kolla efter mailet där det skulle stå nummret till han som skulle hålla i interjuvn. hitta inte rummeret till honom.. så hon fick kolla via hemsidan gävlehögskola trädgåprdswmästarprogrammet och smsa nummerb till lärare. läraren jag ringde var på semester   men jag blev koplad till telefonist och sedan tillsut komplad till han som skulle ha han om interjuvn. Prata med han och skulle ringa när jag var framme i ockelbo så skulle vi lösa det då.

Klockan gick och den blev  10.38 då tåget skulle komma. Menm det kom inget tåg!

Då kom det ett medelande att tåget var försenat till 10.53 . så det va bara och gå upp igen och vänta. Sen gick jag ner igen till spåret. Och då kom det ett till medelande att tåget var försenat till 10.58 tre minuter senare kom tåget.

Äntligen var jag med tåget. det tog va 2timmar till Gävle. Och sen fikc jag reda på att det inte gikc något tåg till ockelbo (där skulle interjuvn hållas) för än 14.05 så jag fikc vänta i 1½ timme i Gävle!

Då tänkte jag att jag kunde äta och ta det lungt en stund. När jag hade tid över i borlänge så haqde jag köpt en nudelrätt med räkor. Men den va jätte eklig!

Så jag bestämde mig för att äta på resturangen på station istället. Jag tog dagens strömming,lingon och potatismos, jättegott!

sen gick jag en vända på stan. Tog lite kort på en fin byggnad bredvid stationen.

      

Gick omkring lite på stan och såg mig om. Mycket snö och mysigt.

hittade en designbutik som jag var in i och hittade en julklapp.

Sen var de ju jättekallt så på Åhlens så passade jag på att köpa ett par tumvantar och varma tjocka strumpbyxor. Nu slapp jag äntligen frysa!

Sen begav jag mig till tåget och åkte till Ockelbo.

Där blev jag hämtad av läraren eftersom jag var så försenad.

I Ockelbo var det ändå mera snö  

Sen blev jag placerad i en grupp mjed 5 andra sökande .

Alla som var där fick i tur och ordning berätta om sitt arbetsprov och svara på några frågor om varför man sökt till linjen.

Jag blev jättenärvös några minuter innan det va min tur..(jag hade inte varit närvös någonting annars under dagen..?!) Men det gick bra att berätta om mitt arbetsprov. men det känndes som om det andra kunde jättemycket, det hade skrivit upp flera växsorter och hade långa presentationer. Min presentation var inte så lång och jag hade inte med så mycket namn på olika sorter. Men sen fråga jag om man fick lära sigfrån grunden om hur man blir trädgårdsmästare och de sa dem att man fick man behövde inte kunna en massa .

När alla var klara så fick vi ställa lite frågor till lärarna. jag fråga mest om boende och så. Det frlesta kurserna skulle hållas i Ockelbo wij-trädgård men en stor kurs i hälsa skulle hållas i Gävle. För mig spelar det inte så stor roll om jag får bo i gävle eller i Ockelbo. Det tar bara 30minuter til Gävle från Ockelbo. Men det verkar ju vara lättre att få lägewnhet i ockelbo.

Sen fick vi veta att det var ca 140st som hade sökt. 26 av dem hade gjort arbetsprov och togs in till interjuv. 15 av dem som har gjort arbetsprov kommer in och 15 kommer in på betygen. I början av december (7e december) så får vi svar om vi kommer in eller ej.

Jag har inte så jättebra betyg så jag kommer nog i på arbetsproven.

Sen efter ca 40-50min så fick vi åka hem igen.

denna gång var det inget tåg som var försenat och jag fick åka på min gamla billjet trots att inga tider stämde. Jag hoppas att jag kan få någon ersätting för förseningen, för sammanlagt så blev jag försenad 3½timme eftersom jag inte hann med anslutwnde tåg till ockelbo på dit vägen!

Resan hem gick bra. och jag var tillbaka i Borlänge vid 19 tiden.

Nu är det bara att vänta..


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ blackwings med Blogkeen
Följ blackwings med Bloglovin'

Bloggar jag följer..

Inredningsbloggar

Utbildningar iom inredning och konst

lnkjuice

www.lnkjuice.com/activate/cf0ca239e1c9c1e3577010a89d70dc94

www.lnkjuice.com


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se