blackwings

Senaste inläggen

Av Maria - 7 maj 2010 22:05

Nu har jag jobbat på ett dagis i årby i två dagar.

Idag började jag kl.13 så jag hann gå på informations möte med Sicuritas på+ arbetsförmedlingen. Det var väldigt intressant så nu funderar jag på om jag ska söka det som sommarjobb? Sicuritas åker runt till folk och säljer trygghetslarm.

Det verkar roligt.


När jag kom hem från arbetsförmedlingen så lagade jag lite mat, nudlar och wokgrönsaker i tomatsås blev det.

Sen åka buss till dagis.

När jag kom fram höll de på att vecka de små barnen som sovit efter maten.

Jag och m. hemtade hink och spade o lekte med en lite större kille. Sen spela vi boll med A. och den lite större killen.Det va jätte kul dom spela med bandy klubbor och jag med fötterna, de var duktiga!

Sen kom de en liten knatte och tog tag i min hand. Vi gick runt , runt ute på gården på dagiset , gungade älskade han så blev flera hoppla på gunghästen..

Han vände sig ofta om när vi gick och sa ,kom mamma!!

Så gulligt första gången någon kallat mig för mamma, jag blev glad och varm innombords!!

vid halv tre åt barnen mellanmål och sen dansa vi runt till minirörs och knatten åkte ruschkana inne. Sen gick jag hem och då va det lite svårt för den lilla knatten att släppa mig...


Jag kom att fudera lite påom jag skulle bli en bra mamma? när den lilla knatten kalla mig de..

Jag vet att jag förvisso har ett handikapp men jag vet oxå att barn som födds med adhd idag har mycket bättre chans att få hjälp och stöd. För 20år sedan visste man knappt att flickor kunde ha adhd !

Men det känns ändå som det ligger en bit framför mig. jag vill ha en klar utbildning  så jag lättare kan få ett jobb. Det känns som en trygghet för mig att veta att jag har det med mig när jag väl kommer till den biten av kakan. Missförstå mig inte, jag tycker det är var och upp till en själv! det inge fel att skaffa barn ändå!

O vet ni jag är faktiskt gudmor till en liten kille på snart 2år! Han är super söt och charmig, han har min bästa kompis som mamma.. hon är författre. Besök gärna hennes sida på tikas blogg i min länk lista!


Ja det va väl allt ,  hoppas ni får en super helg!

Tjena mors!!
ANNONS
Av Maria - 5 maj 2010 19:07

Det hela började för ca 2veckor sedan då jag upptäckte att min stålvajer bak i överkäken hade losnat. För ca 3½ år sedan tog jag bort min tandställning och fick då en stålvajer uppe i överkäken och en i nedre käken. Den stack nu ut och skave lite smått. Jag ringde tandläkaren i borlänge , jakobsgårdarna. Men de tog inte emot akuta behov så de skickade mig till kvarnsveden. 

När jag va där sa tandläkaren att stålvajern inte bara hade lossnat utan dessutom gått av! Jag hade tydligen bitit av den och sedan svalt den.. utan att märka något!!

Tandläkaren fick göra en ny avgutning på mina tänder för att se hur lång den nya tråden skulle vara. Sen fick jag gå hem.

Tillbaka nästa vecka (i tisdags) och limmade på tråden i överkäken. Men den ville aldrig passa så de fick slipa bort bit för bit.. ajaj det ilade imina tänder samtidigt som jag var livrädd och spände mig. Jag har tandläkarskräck! 

Tillslut hade de slipat bort nästan hela tråden . Anledningen till att den inte passade var att en av mina tänder hade flyttat sig . När jag bet ihop tänderna så kände jag hur tanden röde sig precius som om den skulle vara lös.

Tandläkaren tyckte synd om mig och sa att jag var tvungen att åka till falun.

Och ta om de hela från början, som jag gjorde för tre år sedan...


Idag kl10.26 så satte jag mig på bussen till falun. Gick av vid lassarettet och gick sedan till manhem tandvård. Där kollade tandläkaren på mina tänder och slipade dem ,, aj aj igen!! Men denna gången var jag inte rädd eftersom tandläkarna i falun känner jag mig mera trygg med.

De gjode en ny tandavjutning och sen fick jag komma tillbaka kl. 16.00 då labb var klar med den nya tråden.

jag begav mig ner åt stan eftersom de inte var någon ide att åka hem. Först gick jag in på djuraffären . På den här djuraffären är det lite roligare eftersom de har repterler och ormar här. jag tittade lite på ormarna och ödlorna. Men jag klarde inte av att kolla på booan och snoken så länge eftersom jag är ganska ormrädd.

Sen tittade jag lite på fiskarna. För några år sedan hade jag ett litet akvarium. Saknar det lite grann men tyvärr så har jag inte pengar och plats för ett akvarium nu. Kollade på slutet lite på små djuren oxå.. så söta!!

jag kom på att lkatt maten var slut så jag köpte lite burkmat åt katterna eftersom jag inte orkar bära omkring på en påse på 2-3kilo med torrfoder...


Sen åt jag på en pizzera, blev billgast så. God vegetarisk pizza blev det!!

Gick sen runt och strosade lite på stan. Gick in i de flesta butiker men köpte bara hygienatiklar och en smal tuschpenna på konstnärsbutiken. Efter ett tag var klockan 14.00 och jag hade två timmar kvar tills tandläkarbesöket.

vad skulle jag göra nu..?

Jag bestämde mig för att sätta mig på ett fik och läsa Femina som jag köpte innan jag gick ppå bussen.

Satte mig ned på ett fik inne i stan, Du och ja hette det.  Beställe biskvir och te ganska billigt . hade igentligen inte tänkt äta igen men kunde ju inte sätta mig på ett cafe utan att beställa något..

Satt där i ca en timme och läste ,njöt!

När jag hade drukit upp mitt te så gick jag upp mot tandläkaren.

Tog extra mint tuggumi och tuggde på- kännde mig plötsligt lite nyttig!!

Det tog ca 20minuter att gå upp till tandläkaren. Uppförsbake hela vägen, jobbigt men välgörande!

Framme jhos tandläkaren fick jag komma in lite tidigare.

Besöket tog ca 40minuter och tillslut så var tråden på platsw efter mycket slipande och illade i mina tänder..

950kr blev det för de besöket!!!  

Som tur är får jhag tillbaka de pengarna på soc nästa månad. De skickade fakturan hem och jag slapp faktureavgift! Tur det dyrt ändå!!


Efter en liten prommenad satte jag mig på bussen hem tillborlänge, trött och ont i tänderna..  

ANNONS
Av Maria - 3 maj 2010 19:52

Igår var pappa och hans kompis p. här  och la glov i köket.

Det tog hela dagen. jag passade katterna, muffi var mycket nyfiken och undrade vad som stod på?

Köket som förut varit nästan helt vitt med gråbå tapeter blev nu lite svart och grått..

Mycket fint reslutat! det är som om jag har fått ett nytt kök!

Köket har nu en plastmatta som ser ut som ett svartgrått stengolv.

     Före:

kökets glov var vitt. De som bodde här förut hade målat plastmattan med en väggfärg!? vilket gjiode att golvet blev som klister, allt fasnade ..katthå coh smuts hela tiden... Dum nödlösning tycker jag..       

Nu:Svart snyggt golv som inte är som klister, utan blankt och fint!


Jag firade med att baka lite bröd, filmjölkslimpa. tyvärr fungerar inte ungen som den ska (vi måste byta spis snart ) men brödet blev gott fast det blev lite bränt.

Men nu är köket iaf fint och rent, med nytt golv!


Av Maria - 29 april 2010 20:13

Idag provade jag att utöva yoga, redan efter 1 kvart höll jag på att svimma!!

Det var sjukt jobbigt! Men jag ska försöka imorgon igen för jag måste göra någon form av träning känner jag. Varje dag när jag kommer hem från jobbet har jag huvudverk och är mentalt helt slut!

                                            


 Mitt medlemskap på gymmet gick ut för en månad sedan, men måste tyvärr erkänna att jag inte har användt de sen december 2009!!

Men jag är ute och går minst 1km (det blir oftast mera när jag jobbar) varje dag , sen så har jag börjat med 15 situps varje kväll! Så lite är jag på gång.. jag hoppas attt jag kan fort sätta med de ett tag. Brukar börja med ett projekt men sen så kankse jag kanske inte håller på med det mera än några dagar (veckor)..

Tyvärr blir det ofta socker när jag känner mig trött och nere.. ska försöka dra ner på det.. men suck, det är svårt!

Mina nya matvanor har fungarat bra. bara levt på sallad och bönor denna vecka!Nyttigt och gott..


Imorn blir det utgång , hoppas det blir bra band som uppträder på s2. Ska bli härligt att rocka loss!   

Ni får ha en trevlig valborg! vi ses!


Av Maria - 27 april 2010 19:02

Den här månaden är den första månaden som jag kan leva enbart på min lön  !

Det känns skönt att äntligen tjäna lite på att jobba.


Idag har jag jobbat på en förskola uppe i skräddarbacken. Jag var där en gång i februari oxå så de strörre barnen kom ihåg mig   kul!

Skickade iväg ansökan till nyckelviken idag . Imorn ska jag åka en sväng till skolan och få referenser påskrivna till Svfi inredare utbildining i Haparanda.

Nu vila lite och senh kolla på "äntligen hemma" .

hej då!

Av Maria - 26 april 2010 18:42

Igår mådde jag mycket dåligt, jag kände hur ångesten fyllde mig gång på gång. Dagen slutade med att jag bädda ner mig  sängen med en tjocktröja , lång kalsonger och gråten i halsgropen. När jag vaknade nästa dag mådde jag bra.

Efter att ha läst klart den sista boken i serien "pojken som kallades det" av Dave palzner gick jag till bibblan och lånad hans fjärde bok "att hjälpa sig själv". Redan efter jag läst några sidor bestämde jag mig. Nu får det vara nog! Nu ska jag må bra, och jag ska göra allt jag kan för att lyckas!

Igår hittade jag en sida på internet om kvinnor med adhd och läste lite om hjälpmedel/botemnedel..( www.adhdkvinnor.se )

Dä'r stod det bla omega 3 och 6 är oljor som kan vara efektiva. när jag var yngre provade jag omega 3 i några månader men jag märkte ingen skillnad...

Kollade andra saker som kunde vara till hjälp, äta avokado, zonterapi mmm

efter.. 

Jag begav mig ner till affären och handlade massa grönsaker . Jag vet att för att må bra så måste man först och främst ha en bra hälsa = äta bra mat.

Kom hem gjorde iorning en bönsallad och fortsatte sedan att läsa boken.

Ju mera jag läste ju mera började jag förstå..

Jag måste ta itu med mina problem för att bli kvitt och fri!

Ni som har följt den här bloggen känner nog till att jag har det ganska jobbigt ibland och att jag även har en trasig barndom (läs presentationen!).

Nu får ni veta. När jag var liten blev jag mobbad, i nio år. Min barndom var en mardröm som fortfarande lever kvar i mina drömmar om natten....

Jag vill inte att andra barn ska få uppleva de jag gjorde, jag vill hjälpa dem på något sett.

Idag känner sig minst ett barn i varje skola mobbad och mobbingen blir allt vanligare.

Jag vill gå ut och berätta hur jag hade det, för om jag skulle skriva det så skulle det antagligen bli en hel bok!

En ide är att arbeta med detta som ett andra yrke, men hur vet jag inte än..

kom gärna med förslag..

 / skrivet av en flicka med kristall ögon..


Av Maria - 24 april 2010 12:49

Veckorna går och snart är det maj! snart sommar!!

Jobbat 2 dagar denna vecka,( tro det är färre som är sjuka på våren)..??

Nått sommarjobb lär det väl inte blli, har sökt några men inte tillräckligt.

Några arbetsprover har det iallafall blivit:      Fast jag få ju kanske råd att köpa en kamera om jag jobbar..

Har satt upp en annons i affären här brevid om att jag kan vara barnvakt på kvällar och helger. Jag har jobbat ca 5 månader nu som barnskötare och kan byta blöjor och laga mat.

Om du bor i Borlänge så hör av dig, jag tar endast 70kr i timmen!

Maria Helmersson 0730230547 eller gnottan_86@hotmail.com


Annars så har jag städat och grejat klart här hemma, så nu är det rent!

Den 2maj är det bestämt nu att pappa och hans kompis ska lägga golvet i köket, jag ska även passa på att måla väggen vid fönstret, vit ska den bli.

Ska ta och gå en lång prommenad det är strålande solsken ute!!

See yo!Av Maria - 22 april 2010 14:53

nu håller jag på städar igen, men ibland så känns det  liksom, va är det för mening`? om två dar ser det lika förjävligt ut som det gjorde innan!!  

jag kan hålla orning och reda ibland men de håller oftas bara några dagar..

Men, va fan tänker ni det är väl bara att lägga saker på samma ställe och städa när man är klar med en sak?

Jo, kanske för er, men för mig är det inte så lätt. Har man adhd då lägger man ifrån sig saker utan att man själv märker det. Allt som är tråkigt ska oftast vara klara så snabbt som möjligt, och då blir det slarv eftersom mina bromsar i hjärnan inte inte "existerar" (känns det som iallafall!)

Jag blir dessutom mycket trött ibland väldigt fort.. men min arbetsterapft förklara att de är för att min hjärna går på "super speed" hela tiden, det finns liksom inget som säger stopp!

Men eftersom jag är lite av en prefektionism (kan man inte tro kanske..)

Jag vill att allt som jag gör ska bli perfekt , och de som jag är bra på kan jag hålla på med flera timmar medans det som är tråkigt  kanske man bara gör i 5 minuter!!

En posetiv sak är att när jag är med andra så har jag lättare för de här sakerna. jag behöver någon som sparkar igång mig, därför är det ganska jobbigt för mig att vara ensam, då jag ofta inte känner att jag är värdelös som inte ens kan klara av en så enkelsak som hushållet!!

Nä, nu får det vara nog!

Varför ska livet vara så orättvist!  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ blackwings med Blogkeen
Följ blackwings med Bloglovin'

Bloggar jag följer..

Inredningsbloggar

Utbildningar iom inredning och konst

lnkjuice

www.lnkjuice.com/activate/cf0ca239e1c9c1e3577010a89d70dc94

www.lnkjuice.com


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se